Wil je meer weten over Positieve Psychologie en hoe dit bijdraag aan jou effectiviteit kijk dan eens op onderstaande links voor meer informatie.

Via Character Strengths
Een gratis online test, ontwikkeld door Chris Peterson en Martin Selligman. Sterke kanten worden in deze test gedefinieerd als ‘een manier van denken, voelen en handelen die leidt tot excellentie en optimaal functioneren’. Er zijn 24 sterke kanten die kunnen worden ingedeeld in zes hoofd categorie├źn. De sterke kanten hebben een sterke relatie met het karakter en niet zozeer met competenties.

Clifton Strengths Finder
Deze test is gebaseerd op onderzoek van Donald Clifton en Marcus Buckingham. Er wordt een onderscheid gemaakt in talenten en sterke punten. Door te werken aan talenten kunnen deze uitgroeien tot sterke punten.

Website Martin Selligman
Website van de grondelegger van de positieve psychologie met interessante informatie en filmpjes over dit thema.

Tedtalk van Martin Seligman

Gelukswijzer
De GeluksWijzer maakt deel uit van een grootschalig en langlopend wetenschappelijk onderzoek naar geluk. Je kunt zelf meedoen aan het onderzoek en zo inzicht krijgen in je eigen geluk en dat vergelijken met het geluk van de gemiddelde Nederlander of met het geluk van mensen in dezelfde levenssituatie.

Marcus Buckingham.com
Website van Marcus Buckinham, de auteur van het boek Ontdek je sterke punten. Met dit boek ga je op zoek naar je mogelijkheden.