Bevlogen, betrokken en passie voor ondernemers en ondernemen

Ik ben opgegroeid in een familiebedrijf en weet uit eigen ervaring welke krachten er bij ondernemen komen kijken en wat dat betekent voor de ondernemer. Maar ik weet ook hoe mooi zelfstandigheid kan zijn. Wat me vooral aanspreekt is de vrijheid om je eigen beslissingen te kunnen nemen en je eigen koers te bepalen. En ja dit gaat met ups en downs. Zo heb ik al vroeg het familiebedrijf moeten reorganiseren en later verkocht. Destijds een zware tijd maar achteraf een onbetaalbare ervaring.

Na het familiebedrijf heb ik gewerkt als (senior) consultant bij KPMG en P&O Services en later als zelfstandig adviseur bij Primsa Advies Diensten. De adviesgebieden waren procesmanagement, performancemanagement, en algemene begeleiding van ondernemers als sparringpartner. Gaandeweg kreeg ik steeds meer interesse in de rol van de ondernemer of manager zelf. Waarom is de ene ondernemer succesvoller dan de andere en waarom kan de een veel beter met tegenslagen omgaan dan de ander. Ik raakte ervan overtuigd dat de ‘kwaliteit’ van het ondernemerschap het verschil kan maken. Maar ik weet ook dat ondernemers zichzelf vaak geen tijd gunnen om daar eens over na te denken. maar ik heb ook gezien dat er veel nuttige kennis en instrumenten zijn waar een ondernemer zijn of haar voordeel mee kan doen. Ik wil de brug slaan tussen praktisch toepasbare kennis en ondernemers – ondernemende managers omdat je daarmee een extra concurrentievoordeel kunt hebben.

Ik ben me gaan verdiepen in alles wat er te vinden was over dit onderwerp. Welke gangbare theorie├źn zijn interessant voor ondernemers om zichzelf te ontwikkelen en succesvoller te zijn. Dit heeft geresulteerd een grote stapel (luister)boeken, uren materiaal van YouTube en vele interessante artikelen van internet. Maar ook een opleiding tot NLP Practitioner en Positieve Psychologie. Alle kennis en ervaringen komen nu samen en vormen de basis voor Blijer Ondernemen, waar ik ondernemers en ondernemende managers help het beste uit zichzelf en hun onderneming te halen.

Het is mijn persoonlijke missie om iets bij te dragen aan de kwaliteit van ondernemerschap door het aanbieden van interessante en laagdrempelige instrumenten die echt iets toevoegen. Daarom bied ik mijn ondersteuning altijd aan met een 100% tevredenheidgarantie. Of je nu een training volgt of een coaching traject aangaat, het resultaat bepaalt het succes. Als we samen geen vooruitgang boeken stuur ik je ook geen rekening dat is gegarandeerd.

Als je eens nader kennis wilt maken kun je me altijd bellen om eens een kop koffie te drinken.

Marcel Koomen

M 06-53970610